Mount St. Helens in de mist
Alhoewel ik de hele nacht niet heb geslapen heeft Jaydin het gered tot half 7. Wat heel netjes is. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar Mt St Helens. Erg hoopvol zijn we niet want het regent pijpestelen. We nemen de route 405 en stoppen bij het Silver Lake Visitor Center. Hier steelt Jaydin al de show. Op de webcam van Johnstons RidgeObservatory is een halve berg te zien met toch wat bewolking. We wagen het erop en nadat we de film van Mount St. Helens hebben bekeken gaan we weer verder. (Mount St Helens is op 18 mei 1980 uitgebarsten en heeft meer dan 50 mensenlevens geeist. Het hele gebied was onherkenbaar.) De route die we rijden is zelfs in de mist schitterend. Onderweg zien we allerlei bordjes met wanneer de bomen zijn geplant. Ook komen we langs Silver Lake die na de uitbarsting zoveel meter hoger/ dieper is geworden. Je ziet een duidelijk spoor waar de mudslide in 1980 zijn weg heeft vervolgd. De mist maakt het wat mysterieus. We stopppen nog bij Forest Learnig Center cq visitor centerwaar wederom Jaydin de show steelt....'He is adorable' en wij zijn 'Good looking parents'. Ik zal ze eens langs laten komen als hij zijn zin niet krijgt. Hij zet zijn mooiste glimlach op en wandelt overal door heen. Hij vindt alles even geweldig. De tentoonstellingen zijn erg informatief en goed opgezet. Na een uur en een kwartier komen we aan bij het eindpunt maar we hebben echt dikke pech. Mount St Helens is compleet in de mist. We hebben hier een uurtje rond gelopen. Buiten is het te koud en mistig dus zijn we in de auto een broodje gaan eten. Vervolgens hebben we de weg terug genomen. Bij uitkijkpunt Loowit Point was er inmiddels wel een stuk te zien. Enverder beneden konden we toch nog een glimp opvangen van dit natuurverschijnsel.

Eenmaal terug in Castle Rock schijnt de zon en is het denk ik rond17 C.......Jammer dat het boven niet zo helder is. Helaas pindakaas. Zo blijven we altijd een goed excuus houden om Mt St Helens op ons lijstje te laten staan. Nu zit ik buiten op een stoel dit verslag te tikken en Jaydin doet weer even zijn middagslaapje. In eerste instantie wilde we dit niet doen maar hij is zo moe. Nu maar hopen dat het wakker worden beter gaat dan de afgelopen 2 dagen maar ik denk dat hij langzaam aan zijn ritme op gaat pakken.
Na zijn slaap hebben we gegeten bij Applebees en hebben we het nodige weer ingeslagen bij de Walmart en Safeway. Nu is het 10 over 9 en zitten we in het donker naar een 'haalloo' roepend kind te luisteren die blijkbaar andere ideeen heeft over slapen.
Statistieken:
Hotel: Mount St Helens Motel
Gereden miles:
Eten: Applebees
Weer: Bovenin de wolken koud en regen, Castle Rock helder en 17 C
Wat jammer dat het weer niet meezat vandaag. Gelukkig dat de gereden route wel mooi was, de foto's zijn erg mooi met die mistflarden.
Ha, leuk zeg om jullie ervaringen te lezen. houd je nog wel wat over om thuis te vertellen?
veel plezier nog en hopelijk beter weer!
Jammer dat Mt St. Helens in de mist lag. Wij hebben hem vorig jaar ook over moeten slaan door het slechte
weer.
Wel mooie foto's.
groetjes Marjon
ha ha leuke verhalen kun jij schrijven, heel vermakelijk die situaties met Jaydin. Heel veel plezier nog! Fijn dat jullie het zo leuk hebben
Heel gezellig en mooi om zo jullie belevenissen te lezen.Een hele belevenis en vele indrukken voor jullie maar vooral voor Jaydin.Groetjes en nog heel veel nieuwe indrukken.Benieuwd naar jullie volgend verslag